Ελληνικά / Greek

Anything but English

Re: Ελληνικά / Greek

Postby Haralampos » Thu Nov 23, 2017 11:35 pm

Εγώ δεν άκουσα ακόμα το άλμπουμ. :P
Haralampos
[debut]

Postby SakelNik » Fri Nov 24, 2017 12:47 pm

Γιααα να αρχίσουν δημόσιες τοποθετήσεις! Απόψεις/συναισθήματα κανείς?
SakelNik
[debut]

Postby nikos » Fri Nov 24, 2017 4:35 pm

Θα πρότεινα να μη διαβάσετε το σχόλιό μου αν δεν έχετε ήδη ακούσει το δίσκο και διαμορφώσει δική σας άποψη, για να μη σας προκαταλάβω με κανένα τρόπο.
---
Μόλις τελείωσα με την πρώτη ακρόαση, και δυστυχώς θα χρειαστώ χρόνο για να κάνω και δεύτερη. Η πλειοψηφία του δίσκου με άφησε αδιάφορο, 2-3 τραγούδια μου άρεσαν αρκετά, αλλά θα τα προτιμούσα μικρότερα σε διάρκεια, κι άλλα 2-3 με ενόχλησαν σε βαθμό που λίγο μετά τη μέση, τα προσπέρασα. Ό,τι έβγαλε μετά το Vespertine, θεωρώ ότι είχε κατώτερο επίπεδο στιχουργικά, αλλά πολλά τραγούδια αναδείχθηκαν καθαρά λόγω παραγωγής, κι άλλα απλώς δεν με ενόχλησαν στην απλοϊκότητα ή γενικότητά τους. Εδώ όμως νοιώθω ότι λείπει εντελώς η έμπνευση στιχουργικά. Λέει πολλά, χωρίς να λέει εν τέλει τίποτα, και σε σημεία επαναλαμβάνει πολύ, έννοιες που έχει ήδη εξερευνήσει. Κουράστηκα να ακούω για ancestors και γενεαλογικές αλυσίδες. Η δε παραγωγή είναι αχανής, σε βαθμό που νομίζω ότι είναι improvised χωρίς δεύτερη σκέψη. Δυστυχώς είχα να αισθανθώ τόσο περίεργα για cd της bjork από το volta. ακομα χειρότερα, με τους καλλιτέχνες που λατρεύω, τείνω να εκτιμώ τη δουλειά τους από το πρώτο άκουσμα. Πολύ σπάνια ένας δίσκος θα με μεταπείσει μετά από πολλά ακούσματα.
nikos
[telegram]

Postby SakelNik » Fri Nov 24, 2017 6:17 pm

Προσωπικά μου αγαπημένα είναι το arisen my senses, losss & future forever. Με αυτά ταυτίστηκα πιο πολύ. Κορυφή θεωρώ το losss που μου θυμίζει πολύ το 5 years στο πιό hardcore του και που έχει και την ξεκάθαρα περισσότερη ενέργεια. Το future forever το αγαπώ και το μισώ ταυτόχρονα γιατί υπονοεί ένα αδιέξοδο/απαισιοδοξία που μου τη δίνει να το πω απλά. Το arisen my senses το θεωρώ καλό intro για τον δίσκο. Το claimstaker είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος θεματολογικά με το vertebrae by vertebrae (από τα αιλουροειδή πήγαμε στα κυνοειδή :P ). Το sue me πιστεύω ότι θα μείνει εκτός live λόγω του ότι δεν κολλάει γενικά. Α το features creatures επίσης μου άρεσε και με άγγιξε. Το body memory που όλοι έλεγαν από τα leaks ότι είναι το καλύτερο με δυσκολεύει λίγο ακόμα. Το είναι το εκτενέστερο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν το κάνει και το καλύτερο. Για τα υπόλοιπα λέω ένα απλό ΟΚ. Τώρα το κατά πόσο περίτεχνο είναι σαν σύνολο? Είναι σίγουρα κατώτερο του vespertine. από μουσικό συνθετικής άποψης δεν θα το κατακρίνω ούτε θα το εξυμνήσω. Η μουσική ας μην ξεχνάμε ότι είναι υποκειμενικό γούστο και επίσης μιλάμε για αρκετή δόση πειραματισμού στο οποίο είμαι πάντα ανοιχτός (ακόμα και αν τελικά δεν δουλεύει που για μένα ο δίσκος έχει νόημα).

Πάντως για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα πρέπει να πω ότι το από τους νεότερους δίσκους της το Biophilia και τον τρέχοντα τους νιώθω πιο κοντά μου ... υπερβολικά θα έλεγα!!! Και από την στιγμή που αυτοί οι δύο έχουν λάβει τις χαμηλότερες βαθμολογίες από τους κριτικούς, μήπως πρέπει να ανησυχώ?? Χαχαχαχα :lol:
Last edited by SakelNik on Fri Nov 24, 2017 6:23 pm, edited 1 time in total.
SakelNik
[debut]

Postby SakelNik » Fri Nov 24, 2017 6:22 pm

Μόλις θυμήθηκα το pass για τον παλιό μου λογαριασμό. Με όποιον έχω μιλήσει στο παρελθόν nikos και NikosGr ανήκουν σε μένα, μένει να δω αν θα ξαναζωντανέψει το φόρουμ, ή θα φτάσω να ξαναξεχάσω τους κωδικούς μου από την αχρηστία... :)
Γεια σου συνονόματε! Νομίζω ότι ποτέ δεν έχουμε χαιρετηθεί :)
SakelNik
[debut]

Postby nikos » Fri Nov 24, 2017 9:58 pm

Μόλις θυμήθηκα το pass για τον παλιό μου λογαριασμό. Με όποιον έχω μιλήσει στο παρελθόν nikos και NikosGr ανήκουν σε μένα, μένει να δω αν θα ξαναζωντανέψει το φόρουμ, ή θα φτάσω να ξαναξεχάσω τους κωδικούς μου από την αχρηστία... :)
Γεια σου συνονόματε! Νομίζω ότι ποτέ δεν έχουμε χαιρετηθεί :)
γεια σου Νικο, χαρηκα για τη γνωριμία! επίσης χάρηκα που η κριτική σου είναι πιο αισιόδοξη από τη δική μου :)
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Mon Nov 27, 2017 8:03 am

Άκουσα το άλμπουμ και πριν σας πω την άποψη μου, να σας πω πως το άκουσα χωρίς να βλέπω λεπτά και τίτλους. Η αρχή είναι εντυπωσιακή ακουστικά. Μετά ακολουθούν τα γνωστά τραγούδια και μετά επαναλαμβανόμενοι ήχοι, ήρεμοι κατά το σύνολο, ακόμα κι όταν ακούγονται κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία. Δεν καταλάβαινα και πολύ τους στίχους, ίσως η μουσική ήταν τόσο χαλαρωτική που με κλειστά μάτια θα με έπαιρνε ο ύπνος. Τώρα, προσωπικά δεν μπορώ να το συγκρίνω πολύ με προηγούμενες δουλειές, αλλά θα μπορούσα να σας πω ότι υπάρχουν συνθετικά στοιχεία από τα τελευταία 5 άλμπουμ, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κάτι. Το άλμπουμ δεν είναι σίγουρα για σκληροπυρηνικους fans της björk. είναι πάνω στο ίδιο μοτίβο του biophilia με συγγεκριμένο θέμα, Στιχουργικά ελαφρός διαφορετικό ποιητικό ύφος του vulnicura, βασισμένο πάνω στην αγάπη, απογοήτευση και ας πούμε ένα aftermath. Οι ήχοι πουλιών, το φλάουτο, η άρπα και ότι άλλο εκεί κοντά του δίνει μια συμφωνική ποιότητα στο θέμα που όντως παραπέμπει στο τίτλο του άλμπουμ. Τέλος θα το πρότεινα ως soundtrack για ανθρώπους με παραγωγικότητά και καλλιτεχνική φύση γιατί θα βοηθήσει στο νευρικό σύστημα, περνάς μια ήρεμη ώρα. 😜
Haralampos
[debut]

Postby Haralampos » Fri Dec 01, 2017 9:51 pm

off-topic αλλά θα χαρώ πολύ αν με στηρίξετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει τον εκρπόσωπο του Σαν Μαρίνο στην Eurovision. :)
https://www.1in360.com/fullscreen-page/ ... e-jao54acp
Haralampos
[debut]

Postby SakelNik » Sat Dec 02, 2017 10:45 am

off-topic αλλά θα χαρώ πολύ αν με στηρίξετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει τον εκρπόσωπο του Σαν Μαρίνο στην Eurovision. :)
https://www.1in360.com/fullscreen-page/ ... e-jao54acp
Θα πρέπει να το κάνεις edit γιατί νομίζω το max χρόνου που επιτρέπουν είναι 3 λεπτά!
SakelNik
[debut]

Postby Haralampos » Sat Dec 02, 2017 12:03 pm

Θα πρέπει να το κάνεις edit γιατί νομίζω το max χρόνου που επιτρέπουν είναι 3 λεπτά!
Για τον διαγωνισμό της Eurovision ναι. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό στέλνεις ότι θέλεις για πρώτη φάση και ο νικητής θα πάει με άλλο τραγούδι.
Έχω και short edit παρεμπιπτόντως. 😛 https://youtu.be/0rbDcX52mJ0
Haralampos
[debut]

Postby SakelNik » Fri Dec 08, 2017 12:10 pm

Οσο περισσότερο ακούω τον δίσκο συνειδητοποιώ πόσο αυστηροί είναι κάποιοι μαζί του. Εξακολουθώ να θεωρώ κορυφαίο το vespertine δεν το αμφισβητώ (και ίσως μετά για πολλούς να έρχεται το vulnicura) αλλά δεν πιστεύω ότι υστερεί σε τόσα πολλά σημεία. (Κάνω ακόμα πιο αισιόδοξη κριτική και σε καμία περίπτωση δεν σου την λέω νίκο :) ) ίσως είχαμε υψηλές προσδοκίες λόγω του ότι είναι συνέχεια του vulnicura και ότι κάπως θα κορυφώνονταν η πορεία ακόμα περισσότερο. Έχω μία ένσταση για το sue me που δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο βρέθηκε ο κοινός τόπος από μουσικοσυνθετικής πλευράς μεταξύ Arca & Björk. Ισως πρέπει να το ακούσω και άλλες φορές. Ανεξαρτήτως από αυτό όμως όπως ξαναείπα πιστεύω ότι θα μείνει εκτός live λόγω θέματος που έχει και κάποια στοιχεία αρνητισμού. Σε αντίθεση με το tabula rasa (επίσης πολύ προσωπικό τραγούδι) που θα είναι τέλειο σε live έκδοση και θα της δώσει κίνητρο να κάνει συναυλίες με πάθος.

Καλή επιτυχία παρεπιπτόντως harry x :P
SakelNik
[debut]

Postby nikos » Fri Dec 08, 2017 5:21 pm

Καλή επιτυχία HArry!

νικο, δυστυχως η πραγματικότητα ειναι οτι ακόμα δεν το έχω κανει δεύτερο άκουσμα. αυτο δεν λεει τίποτα για την αξία του δίσκου. λέει πολλά για το προσωπικό μου γούστο τη δεδομένη στιγμή της ζωής μου. Αν η διαρκεια του ηταν στο μισαωρο, ισως να το παιδευα να το κανω 1-2 ακουσματα συνεχόμενα, μπας και συνηθίσω λίγο τα τραγουδια. ετσι όπως είναι τώρα, δεν με τραβάει καθόλου να το ακούσω. δυστυχως μου λείπει η μελωδία υπερβολικά. και σε καμία περιπτωση δεν μπορω να το δω και ως συνέχιση του vulnicura. στα αφτιά μου αυτό ο δίσκος δεν έχει καμία σχέση με οποιονδήποτε προηγούμενο.
nikos
[telegram]

Postby SakelNik » Sat Dec 09, 2017 11:19 am

Να σου πω την αλήθεια Νίκο και γω χθες το ξανακουσα μετά από αρκετές ημέρες. Δεν με τραβούσε γενικά. Ή απλά δεν ήθελα να το ξεχειλώσω στο μυαλό μου από τα πολλά παιξίματα. Αλλά χθές μπορώ να πω ότι το εκτίμησα δεόντος ειδικά όταν άκουγα το body memory και μετά. Εννοείται πως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει δηλαδή να μην τον αγγίζει (κάτι μας είπες τώρα πείτε μου). Επίσης έχεις δίκιο στο ότι δεν μπορεί να συσχετιστεί με άλλες δουλειές της (άλλωστε αυτός πιστεύω είναι πάντοτε και ένας από τους στόχους της). Ίσως μόνο σε κάποια σημεία ...

Πάντως θα χαρώ αν μας πεις ότι μπήκες στην διαδικασία να το ξανακούσεις γιατί πιστεύω ότι αξίζει να του δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να ζοριστείς βέβαια :)
SakelNik
[debut]

Postby Haralampos » Thu Dec 14, 2017 12:08 pm

Σας ευχαριστώ!

το άλμπουμ δεν το εχω αγοράσει σε cd ακόμα. η αλήθεια είναι ούτε εγώ το έχω ακούσει δεύτερη φορά και δεν είμαι καθόλου ενθουσιασμένος να το ξανακούσω για τώρα, μόνο μεμονωμένα, θα έλεγα από την αρχή που άκουσα το the gate μέχρι και ολόκληρο το άλμπουμ. Δεν βρήκα κάποια δυνατή μελωδία εκτός από λούπες ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει δομή γιατί είναι εμφανές πως έχει γράψει ποιήματα. δεν θα μου έκανε εντύπωση αν αφοσιωθεί μόνο σε αυτό στο μέλλον.
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Thu Dec 14, 2017 9:42 pm

άργησα να γράψω για το το utopia γιατί πραγματικά με δυσκόλεψε.... δεν ήταν καθόλου αυτό που περίμενα από τα 2 πρώτα τραγούδια. όταν όμως έλαβα το βινύλιο και το άκουσα κανονικά, στο πικάπ, με καλά ηχεία ήταν σα να το άκουγα πρώτη φορά και πλέον νομίζω ότι μου αρέσει πολύ. Δεν είναι σίγουρα vespertine, και δεν θα μπορούσε να είναι... είναι όμως η bjork που δεν φοβάται να κάνει τα πράγματα με το δικό της τρόπο
Thanasis
[homogenic]

Website: https://www.facebook.com/thanasis.tsekouras

Postby Thanasis » Thu Dec 14, 2017 9:46 pm

γιατί είναι εμφανές πως έχει γράψει ποιήματα. δεν θα μου έκανε εντύπωση αν αφοσιωθεί μόνο σε αυτό στο μέλλον.
ποιήματα δεν τα λες... νομίζω ότι οι στίχοι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του δίσκου
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Fri Dec 15, 2017 12:10 pm

άργησα να γράψω για το το utopia γιατί πραγματικά με δυσκόλεψε.... δεν ήταν καθόλου αυτό που περίμενα από τα 2 πρώτα τραγούδια. όταν όμως έλαβα το βινύλιο και το άκουσα κανονικά, στο πικάπ, με καλά ηχεία ήταν σα να το άκουγα πρώτη φορά και πλέον νομίζω ότι μου αρέσει πολύ. Δεν είναι σίγουρα vespertine, και δεν θα μπορούσε να είναι... είναι όμως η bjork που δεν φοβάται να κάνει τα πράγματα με το δικό της τρόπο
περίμενα υπομονετικά να ακούσω την άποψή σου! Χθες κάθισα κι έκανα ένα δεύτερο άκουσμα, το οποίο έφτασε μέχρι τα μισά του cd και μετά σταμάτησε. Την πρώτη φορά είχα ακουστικά, και χθες το είχα απλώς στα ηχεία του laptop κι έπαιζε. μεγαλο λάθος!!! τα περισσοτερα τραγουδια ήταν σκέτος θόρυβος, μέχρι που έφτασα στο ανεκδιήγητο στιχουργικά (προσωπική άποψη πάντα) body memory, και το έκλεισα. Δεν ξέρω πως θα ακούγονταν τα τραγούδια αν είχα καλό ηχοσύστημα, ίσως να τα εκτιμούσα λίγο παραπάνω. Εξακολουθώ όμως να έχω μεγάλο θέμα με τους στίχους.Εκτός από 2-3 εξαιρέσεις, δεν νομίζω ότι αυτός ο δίσκος είναι για μένα. Δυστυχώς ο πρώτος δίσκος της bjork για τον οποίο ισχύει κάτι τέτοιο.
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Sat Dec 16, 2017 3:15 pm

γιατί είναι εμφανές πως έχει γράψει ποιήματα. δεν θα μου έκανε εντύπωση αν αφοσιωθεί μόνο σε αυτό στο μέλλον.
ποιήματα δεν τα λες... νομίζω ότι οι στίχοι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του δίσκου
μπορώ να πω πως συμφωνώ.
Haralampos
[debut]

Postby SakelNik » Tue May 15, 2018 5:31 pm

Γειά και πάλι σε όλους! Το είδατε το setlist των 2 γενικών προβών που έγιναν και παρουσία κοινού? Από ότι βλέπω θα εκτελεστούν όλα τα τραγούδια από το καινούργιο άλμπουμ, εκτός από το body memory και το claimstaker! Για το body memory δεν στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα αλλά για όταν δεν είδα το claimstaker μου έπεσαν λίγο τα αυτιά μιας και μου θυμίζει τον σκύλο μου που τον έχω αποχωριστεί τους τελευταίους αρκετούς μήνες και μου λείπει! :cry: και αν σκεφτώ ότι είναι σε ένα σπίτι στην ύπαιθρο τότε του ταιριάζει γάντι το τραγουδάκι! Χαχα.

Πάντως διάβασα σε ένα comment στο Facebook κάτι που πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την μουσική σύνθεση του utopia. Το χαρακτήρισε κάποιος sound installation και μου έκανε πολύ λογικό. Δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό έτσι ή μάλλον δεν εύρισκα την σωστή λέξη. Για αυτό μάλλον λείπει και η μελωδία γενικότερα! Ελπίζω να συμφωνήσει ο Νίκος μαζί μου που μάλλον τώρα συνειδητοποίησα τι εννοούσε. Εσείς τι λέτε?

Παρεπιπτόντως παράγγειλα σήμερα και το peach vinyl από την rough trade. έβλεπα φωτογραφίες του βινυλίου με αυτό το υπέροχο χρώμα και δεν μπόρεσα τελικά να αντισταθώ! Ελπίζω να μην μου έρθει να το δαγκώσω όταν το ανοίξω! :mrgreen: :lol: (ο Θανάσης ξέρει τι εννοώ)
SakelNik
[debut]

Postby Venus-as-drew » Sun Feb 23, 2020 8:30 pm

Ουαου δεν ειχα ιδεα για αυτο το section του 4um :o
Ποσοι πηγατε να τη δειτε στο cornucopia; ημουν στο show του λονδινου και ηταν αψογο
Venus-as-drew
[debut]

Postby SakelNik » Sat Mar 14, 2020 9:26 pm

Ουαου δεν ειχα ιδεα για αυτο το section του 4um :o
Ποσοι πηγατε να τη δειτε στο cornucopia; ημουν στο show του λονδινου και ηταν αψογο
Και τί δεν θα έδινα για να δω το cornucopia αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Τώρα περιμένω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι που δεν πήγαν, κάποια dvd/blu-Ray κυκλοφορία του show! Χαίρομαι που τουλάχιστον ένας μας το είδε από κοντά. Και καλωσήρθες και σε αυτό το section του forum btw. :)
SakelNik
[debut]

Postby Venus-as-drew » Wed Mar 18, 2020 10:06 am

Αν δεν βγάλει dvd θα ειναι τοσο κρίμα. Ηταν απο τα καλύτερα σόου που εχει κάνει, και λατρεύω τις renditions με φλαουτο. Τις θελω σε live album
Venus-as-drew
[debut]

Postby Thanasis » Thu Sep 29, 2022 11:29 am

Καλημέρα!
Ανενεργό το ελληνικό τμήμα τόσα χρόνια!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Μια μέρα λοιπόν πριν το Fossora. Πείτε γνώμες μέχρι τώρα
Thanasis
[homogenic]

Postby Thanasis » Fri Sep 30, 2022 5:46 pm

πραγματικά θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας γνώμη. Διάβασα την κριτική του νίκου που μάλλον σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο, αλλά προβληματίζομαι με τον ενθουσιασμό των (πολύ) νέων φανς... Για πέιτε λοιπόν!
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Fri Sep 30, 2022 8:39 pm

Θανάση έψαξα το thread για να βρω την άποψη σου. Γενικά νόμιζω οι απόψεις μας συμπίπτουν αρκετά σε ο,τι αφορά τα στοιχεία της μουσικής της που μας αρέσουν και τα στοιχεία που μας προβληματίζουν.

Νομίζω έχει περάσει σε μια πιο ελεύθερη προσέγγιση όταν δημιουργεί κάτι καινούργιο κι αυτό φάνηκε και στην απουσία, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ενός ουσιαστικού κεντρικού θέματος με πολύ καθορισμένη ενορχήστρωση.

Με αυτό το δίσκο πάτησε σε πολλες επιρροές από το παρελθόν και τα τραγούδια είναι λίγο πιο ασύνδετα μεταξύ τους.

Το καλό είναι ότι με ένα δεύτερο μόλις άκουσμα σήμερα, άρχισα να ζεσταίνομαι ακόμα περισσότερο στην ιδέα ότι είναι ένας πολύ καλός δίσκος. Με λίγο κόψιμο-ράψιμο ίσως να ταν κι αριστούργημα.
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sun Oct 02, 2022 7:17 pm

νίκο κι εγώ περίμενα τη γνώμη σου γιατί όντως συμπίπτουν οι απόψεις μας. κατ'αρχάς να πω ότι χάρηκα πολύ την περίοδο πριν την κυκλοφορία που ξαναμπήκα στο φόρουμ και ξανά άκουσα όλη τη δισκογραφία και με αφορμή το podcast θυμήθηκα και τις δικές μου φάσεις σε κάθε άλμπουμ. Είναι ωραίο κάθε φορά. Και μετά κυκλοφόρησε το atopos και δεν μου άρεσε καθόλου, στην αρχή τουλάχιστον. Το εκτίμησα καλύτερα όταν βγήκαν τα υπόλοιπα που μου άρεσαν λιγότερο. Τώρα που το έχουμε ολόκληρο (αν και ακόμα δεν έχω κανένα φυσικό φορμάτ οπότε το έχω ακούσει μόνο από spotify) μπορώ να πω ότι δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Ίσως είναι λίγο καλύτερο από το utopia αλλά πάσχει στα ίδια περίπου σημεία: αδύναμοι στίχοι (πολύ literal, με βαρύγδουπες λέξεις, με τις γνωστές εμμονές για την ανέφικτη ιδανική-παντοτινή σχέση), χαλαρές συνθέσεις και περίεργη εκφορά. Βέβαια η bjork που αγαπάμε είναι εδώ και πολύ χαίρομαι που κάνει αυτά που θέλει και που υπάρχει. Συνολικά το album μου άρεσε περισσότερο από τα μεμονωμένα κομμάτια, αλλά ακόμα και μετά από αρκετές ακροάσεις δε θυμάμαι κανένα κομμάτι, εκτός από το atopos που τελικά έγινε το αγαπημένο μου, χα χα χα! Θα περιμένω να το ακούσω και με καλά ηχεία όταν έρθουν τα βινύλια και τα cd μήπως αλλάξω άποψη.
Thanasis
[homogenic]

Postby Thanasis » Sun Oct 02, 2022 7:18 pm

τα τόσα πολλά format δε θα τα σχολιάσω. ένα θα πω...ξεφραγκιάστηκα :D :D :D
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Fri Oct 07, 2022 11:54 am

Λοιπόν, εμένα ήρθε επιτέλους σήμερα το βινύλιο και έπειτα απο μερικές ακροάσεις ακόμα, έχω ζεσταθεί αρκετά στην ιδέα του Fossora. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα interludes είναι τελείως αχρείαστα. Ειδικά στο βινύλιο που βρίσκονται στο τέλος της πλευράς πριν αλλάξεις το δίσκο, νιώθω ότι χανουν τελείως την αξία τους. λειτουργούν καλύτερα σαν intro για το επόμενο τραγούδι, παρά σαν outro.

το atopos το είχα λατρέψει από το πρώτο άκουσμα για κάποιο λόγο, και ομολογώ ότι με είχε γεμίσει ελπίδες ότι όλα όσα δε μου άρεσαν στο utopia, δεν θα επαναλαμβάνονταν κι εδώ (Θανάση τα ανέφερες πολύ ωραία και συμφωνώ). δυστυχώς και το fossora λειτουργεί καλύτερα αν το αφήσεις να παίζει χωρίς να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις στίχους ή ρυθμό. Το βινύλιο επίσης διογκώνει ακόμα περισσότερο τη 'φασαρία' στην παραγωγή σε μερικά σημεία (το victimhoom στη μέση του είναι σκέτος θόρυβος στα αφτιά μου, και σαν να παίζουν τρία τραγούδια μαζί).

Αν αφαιρέσουμε τα ιντερλούδια, σουλουπώναμε λίγο τα victimhood, fungal city, και freefall, οσον αφορα τη διάρκεια και την θορυβώδη παραγωγή, θα μπορούσα να αποκτήσω μεγάλη εμμονή με το δίσκο αυτο. Προς το παρόν παίζω στο repeat τα σινγκλάκια, που στο σημείο αυτό τα λατρεύω, και κανά δυό ακόμη τραγούδια.

βεβαια το μεγαλύτερο αρνητικό που με έχει επηρεάσει με την κυκλοφορία αυτή, είναι τα διαφορετικά master που κυκλοφορούν. νιώθω ότι δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο όραμα από πλευράς bjork για το πώς επιθυμεί η ίδια να ακούγονται τα τραγούδια της. καλά τα παιδιά κι οι φωνές τους, καλά τα έξτρα beats στο ovule, αλλά αυτός ο Ican στο fossora, μου θυμίζει μαριο μπλακμαν έτσι οπως φωνάζει πάνω από το τραγούδι. το βινύλιο δεν έχει όλα τα παραπάνω και νομίζω το προτιμώ.

όπως καταλαβαίνετε το προβλημα ειναι ότι προσπαθώ να τα καλουπώσω όλα στο γούστο μου, ενώ ίσως πρέπει να αποδεκτώ ότι τα γούστα μας με τη bjork δεν συγκλίνουν πλέον τόσο απόλυτα
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sun Oct 09, 2022 10:15 pm

νίκο, κι εγώ όσο περισσότερο το ακούω τόσο περισσότερο εξοικειώνομαι με το νέο δίσκο. Συμφωνώ απόλυτα για τα interludes. Δεν το έχω ακούσει ακόμα σε βινύλιο, είχε έρθει μόνο το τυρκουάζ και ήθελα να το κρατήσω σφραγισμένο. Οπότε ακούω την ψηφιακή μορφή που μάλλον είναι και η μεταγενέστερη. μου αρέσουν τα φωνητικά των παιδιών. Τα αντρικά φωνητικά που αφαιρέθηκαν τα άκουσα μόνο μια φορά, νομίζω ότι έδιναν μια δυναμική αλλά το κομμάτι μου αρέσει και χωρίς αυτά. ΘΑ ΠΑΊΞΩ ΑΎΡΙΟ ΤΟ ΒΙΝΎΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΣΊΓΟΥΡΑ ΕΊΜΑΙ ΕΥΤΥΧΉΣ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ Η bjork και αν αυτό είναι που θέλει να κάνει, μπορεί να μην ενθουσιάζομαι όπως παλιά, αλλά είμαι μαζί της.
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Wed Oct 12, 2022 6:33 pm

μπορεί να μην ενθουσιάζομαι όπως παλιά, αλλά είμαι μαζί της.
Τα πες όλα με μια φράση! Μαζί κι εγώ!

Επίσης απορώ πως αντιστέκεσαι και δεν ανοίγεις το βινύλιο. Εγώ αποφάσισα να πάρω μόνο το τυρκουάζ και αντιστάθηκαν στα άλλα χρώματα οπότε δε γινόταν να μην το ανοίξω. Είναι πανέμορφο!
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Wed Oct 12, 2022 7:19 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο! το άνοιξα κι εγώ για να ακούσω τις άλλες βερσιόν των τραγουδιών. Θα το ξαναακούσω και θα σου πω τη γνώμη μου. Το τυρκουάζ Είναι όντως υπέροχο, η πιο ωραία εκδοχή! <3
Thanasis
[homogenic]

x Users browsing this forum: No registered users