Ελληνικά / Greek

Anything but English

Ελληνικά / Greek

Postby NikosGr » Sun Feb 15, 2015 5:05 pm

Αναρωτιέμαι αν έρχεται κανείς από την παλιά παρέα ακόμα εδώ; Δυστυχώς με το update του φόρουμ χάθηκε το ελληνικό thread, οπότε δεδομένου του ενθουσιασμού μου για το καινούργιο cd, είπα να το επαναφέρω. Πρώτη φορά πιστεύω ότι η Bjork κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά στο Vespertine που εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου. Πιστεύω ότι θα είναι το πρώτο μετά από τόσα χρόνια που ίσως ακούω παραπάνω από λίγους μήνες. Απόψεις;
NikosGr
[debut]

Re: Ελληνικά / Greek

Postby nikos » Sun Feb 15, 2015 5:08 pm

Μόλις θυμήθηκα το pass για τον παλιό μου λογαριασμό. Με όποιον έχω μιλήσει στο παρελθόν nikos και NikosGr ανήκουν σε μένα, μένει να δω αν θα ξαναζωντανέψει το φόρουμ, ή θα φτάσω να ξαναξεχάσω τους κωδικούς μου από την αχρηστία... :)
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Mon Feb 16, 2015 12:32 pm

Εγώ είμαι νέος εδώ! Πρώτη φορά γράφω αν και τον λογαριασμό τον έχω φτιάξει καιρό τώρα... Δεν έμπαινα και ποτέ. :P

Έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα, από μικρός ακούω Bjork (MAD TV κλπ.). Πάντα μου έκανε εντύπωση και χάζευα τα κλιπάκια. Αλλά το κόλλημα ήρθε το '04 όταν την είδα στους ολυμπιακούς. Το πρώτο μου άλμπουμ :album8: και η αγάπη τόσο στη μουσική όσο και καλλιτεχνικά. Από τότε έμπαινα συχνά στο παλιό site. Δεν έχω ακούσει άλλα άλμπουμ, μόνο τα τελευταία :album10: :album11: και αυτό δε ξέρω γιατί. :P Τα τελευταία 5 χρόνια έχω πάρει μόνο 2 box sets το Declare Independence και το Wanderlust. Biophilia Deluxe, 3 singles, Medulla Surrounded & 3 DVD. Τώρα αρχίζω να συλλέγω με τα 3 DVD...

Χάρηκα που βρήκα ένα ελληνάκι εδώ! :hyper:
Last edited by Haralampos on Mon Feb 16, 2015 4:00 pm, edited 1 time in total.
Haralampos
[debut]

Postby Haralampos » Mon Feb 16, 2015 12:41 pm

Πρώτη φορά πιστεύω ότι η Bjork κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά στο Vespertine που εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου. Πιστεύω ότι θα είναι το πρώτο μετά από τόσα χρόνια που ίσως ακούω παραπάνω από λίγους μήνες. Απόψεις;
Δεν το έχω ακούσει ακόμα ούτε θέλω να το ακούσω online. Θα περιμένω μέχρι να το αποκτήσω στα χέρια μου! Το αγαπημένο μου είναι το :album8: για ευνόητους λόγους. Όσο για το Vulnicura δεν άντεξα και το κατέβασα απ΄ το iTunes. Πραγματικά με γεμίζει και γενικά στη φάση που είμαι.<3
Haralampos
[debut]

Postby nikos » Tue Feb 17, 2015 1:32 pm

Γεια σου Χαράλαμπε! Σε ζηλεύω, έχεις ακόμα πολλά πράγματα να ανακαλύψεις. Δεν ξέρω πως θα σου φανούν οι παλαιότερες δουλειές της Bjork δεδομένου ότι την αγάπησες σε μια πολύ διαφορετική μουσική της φάση, αλλά σίγουρα αξίζει να κάνεις ένα ταξίδι στις ρίζες της (έστω κι αν ξεκινήσεις από τη σόλο καριέρα της με το Debut, κι αφήσεις εκτός σε πρώτη φάση τα πανκ συγκροτήματα στα οποία τραγουδούσε μέχρι το '90). Υπάρχει μια γενικότερη τάση οι περισσότεροι φαν να διχάζονται ανάμεσα στο Homogenic και στο Vespertine, για το πιο είναι το καλύτερο της καριέρας της, αλλά όσο τα χρόνια περνούν και προστίθενται καινούργιοι θαυμαστές, αρχίζουν να ακούγονται αρκετά και τα μεταγενέστερα άλμπουμ. Αν αρχίσεις την εξερεύνηση πάντως φρόντισε να συνοδεύεις τα ακούσματα με τα αντίστοιχα βίντεο κλιπ, για να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της καλλιτεχνικής εξέλιξης της Bjork.
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Tue Feb 17, 2015 2:18 pm

Ναι, θα ξεκινήσω από το :album1: και θα τα πάρω με σειρά κυκλοφορίας. Τα DVD τα πήρα γιατί ήταν super φτηνά και δεν έχασα την ευκαιρία. Είχα βρει το :album6: surrounded με 12€ αλλά δεν είχα λεφτά πάνω μου... ε, μετά το πήρε άλλος. Κάποια θα τα παραγγείλω online. :P

Α! Και χάρηκα για την γνωριμία!
Haralampos
[debut]

Postby nikos » Thu Feb 19, 2015 9:20 am

H χαρά δική μου!

Η Bjork μας έχει κακομάθει τόσα χρόνια με τις κυκλοφορίες της. Για ένα διάστημα προσπάθησα να το παίξω συλλέκτης, αλλά δεν μου έφταναν τα χρήματα. Μετά από ένα σημείο, άρχισε εκτός από πολλές κυκλοφορίες να κάνει και ακριβές κυκλοφορίες (βλ. Biophilia ltd ed). Πλέον παίρνω σίγουρα τα cd, κι από εκεί και πέρα ό,τι βρω στο ebay σε καλή τιμή. Βέβαια να σου πω την αλήθεια μου το Bastards ακόμα δεν το έχω πάρει. Αν και λάτρεψα το Biophilia, τα remix δεν μου άρεσαν καθόλου. Γενικά δεν είμαι πολύ των άλμπουμ που είναι γεμάτα με remix.
nikos
[telegram]

Postby nikos » Mon Mar 09, 2015 11:40 am

Έχω πάθει εμμονή με το νέο arrangement του Come to me στο Carnegie Hall. Δεν θυμάμαι να το έχω ακούσει πιο όμορφο. Ελπίζω να ακούσουμε κι άλλα κλασσικά κομμάτια παραλλαγμένα με παρόμοιο τρόπο. Τα έγχορδα ήταν για μένα πάντα το δυνατό σημείο της :logo: οπότε χαίρομαι που έχουν κεντρική θέση στη νέα αυτή φάση. Ανυπομονώ να ανακοινώσει συναυλίες πέρα από τα φεστιβάλ μήπως την πετύχω κάπου ιδανικά!
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Sat Mar 14, 2015 7:23 pm

Βέβαια να σου πω την αλήθεια μου το Bastards ακόμα δεν το έχω πάρει. Αν και λάτρεψα το Biophilia, τα remix δεν μου άρεσαν καθόλου. Γενικά δεν είμαι πολύ των άλμπουμ που είναι γεμάτα με remix.
Ούτε εγώ το έχω πάρει ακόμα. Θα το πάρω στο μέλλον όμως, έχει ωραίο artwork. :wink:
Και εγώ το ίδιο, μόνο κάποια που είναι καλύτερα.
Haralampos
[debut]

Postby nikos » Sat Mar 14, 2015 7:44 pm

Βέβαια να σου πω την αλήθεια μου το Bastards ακόμα δεν το έχω πάρει. Αν και λάτρεψα το Biophilia, τα remix δεν μου άρεσαν καθόλου. Γενικά δεν είμαι πολύ των άλμπουμ που είναι γεμάτα με remix.
Ούτε εγώ το έχω πάρει ακόμα. Θα το πάρω στο μέλλον όμως, έχει ωραίο artwork. :wink:
Και εγώ το ίδιο, μόνο κάποια που είναι καλύτερα.
Από τότε που έγραψα το ποστ κάποιος πόσταρε για προσφορές στο cdwow και το αγόρασα για 6,5 λίρες. Το artwork είναι πραγματικά πανέμορφο, αλλά από τα 13 κομμάτια μόνο τα 2 ακούγονται (με βάση τα δικά μου γούστα :D )
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Mon Mar 30, 2015 7:14 pm

Εγώ τίποτα δεν έχω πάρει ακόμα. :P
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Tue Apr 07, 2015 7:14 am

Έχω πάθει εμμονή με το νέο arrangement του Come to me στο Carnegie Hall. Δεν θυμάμαι να το έχω ακούσει πιο όμορφο. Ελπίζω να ακούσουμε κι άλλα κλασσικά κομμάτια παραλλαγμένα με παρόμοιο τρόπο. Τα έγχορδα ήταν για μένα πάντα το δυνατό σημείο της :logo: οπότε χαίρομαι που έχουν κεντρική θέση στη νέα αυτή φάση. Ανυπομονώ να ανακοινώσει συναυλίες πέρα από τα φεστιβάλ μήπως την πετύχω κάπου ιδανικά!
Καλημέρα! Συμφωνώ απόλυτα. Πάντα με ενθουσιάζει ο τρόπος που αλλάζει τα κομμάτια ανάλογα με τη φάση που διανύει αλλά φέτος με τα έγχορδα και τον Arca τα πράγματα έχουν απογειωθεί. Για συναυλία εδώ δύσκολο μάλλον, τι λέτε;
Thanasis
[homogenic]

Website: https://www.facebook.com/thanasis.tsekouras

Postby nikos » Tue Apr 07, 2015 9:06 pm

Καλημέρα! Συμφωνώ απόλυτα. Πάντα με ενθουσιάζει ο τρόπος που αλλάζει τα κομμάτια ανάλογα με τη φάση που διανύει αλλά φέτος με τα έγχορδα και τον Arca τα πράγματα έχουν απογειωθεί. Για συναυλία εδώ δύσκολο μάλλον, τι λέτε;
Καλώς όρισες Θανάση! Πολύ σκούρα τα πράγματα για Ελλάδα, την τελευταία φορά είχε εκφράσει δυσαρέσκεια με την οργάνωση, δεν ξέρω τι αναμνήσεις της έχουμε αφήσει. Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια μένω Αγγλία, οπότε ελπίζω να τη δω ξανά τουλάχιστον σε αυτά τα εδάφη σε συναυλία δική της κι όχι φεστιβάλ. Δεν μπορω΄να φανταστώ το Vulnicura σε open air festival.
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Wed Apr 08, 2015 11:34 pm

Είσαι τυχερός που είσαι στην Αγγλία για πολλoύς λόγους! Κι εγώ ελπίζω να καταφέρω να τη δω σε κάποια συναυλία... παρόλο που πάω Νέα Υόρκη συχνά, δεν κατάφερα να συντονιστώ με το πρόγραμμά της. Τουλάχιστον θα δω σε λίγες μέρες την έκθεση στη MOMA!
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Tue Apr 14, 2015 7:15 pm

Είσαι τυχερός που είσαι στην Αγγλία για πολλoύς λόγους! Κι εγώ ελπίζω να καταφέρω να τη δω σε κάποια συναυλία... παρόλο που πάω Νέα Υόρκη συχνά, δεν κατάφερα να συντονιστώ με το πρόγραμμά της. Τουλάχιστον θα δω σε λίγες μέρες την έκθεση στη MOMA!
Περιμένω εντυπώσεις...Ελπίζω να περάσεις καταπληκτικά και να ευχαριστηθείς την έκθεση παρά τα όσα άσχημα έχω διαβάσει
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Tue Apr 14, 2015 10:19 pm

Λοιπόν η έκθεση δεν ήταν τόσο χάλια όσο την παρουσιάζουν κι όσο με έκαναν να περιμένω... Πέρασα πολύ ωραία, η ακρόαση και το βίντεο του black lake ειναι εντυπωσιακή... Τα δωμάτια των song lines λιγο στενάχωρα αλλά πήγα νωρίς όποτε ήταν αρκετά άνετα κι ευχάριστα... θα μπορούσε να περιέχει πολύ περισσότερα αντικείμενα αλλά και πάλι χάρηκα που είδα από κοντα τα ρομπότ και το φόρεμα του pagan poetry.... Νομίζω ότι θα ξαναπάω πριν φύγω :-)
Θελω να παρω το κουτί με τις λιθογραφίες αλλα ακομα δεν έχω δικαιολογήσει το κόστος στον εαυτό μου
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Tue Apr 14, 2015 10:34 pm

Χαίρομαι που τ'ακούω! Να σου πω το Black Lake κι οτιδήποτε από την εποχή του Vespertine είναι αυτά που θα ήθελα να δω κι εγώ πιο πολύ! Όσο για τις λιθογραφίες δε θέλω να σε επηρεάσω, είναι όντως πανάκριβη συνήθεια να είσαι συλλέκτης της Bjork
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Thu Apr 16, 2015 3:31 am

Και μένα το vespertine είναι ο αγαπημένος μου δίσκος και τωρα με τον τελευταίο με ενθουσίασε ξανά μετα από καιρό! Το ξέρω ότι ειναι πανάκριβο με τόσες εκδόσεις. Μέχρι τωρα ευτυχώς είχα περιοριστεί στα βινύλια (που δεν ειναι λίγα βέβαια). Τώρα με έχει πιάσει συλλεκτικός οίστρος :-)
Κι εσύ ομοιοπαθής προφανώς...
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Fri Apr 17, 2015 5:16 am

Γεια σας και πάλι... :D
Βγάζει πάρα πολλές κυκλοφορίες, ειδικά τώρα με τα βινύλια που τα θέλω όλα. Άλλα το σκέφτηκα καλά και δε τα χρειάζομαι. Γενικά 3 κυκλοφορίες είναι standard από όλους τους καλλιτέχνες πια (Εξαρτάτε από το υλικό που έχει ο καθένας). Το Vulnicura, η απλή έκδοση κοστίζει 14-15€. Το λες φτηνό σε σχέση με παλιά. Εγώ τα πήρα και τα 2. Το βινύλιο δε θα το πάρω γιατί δεν έχω χώρο και χρήματα. Τώρα πήρα το :album8: Medulla Special 2-Disc DVD Edition μόνο 10 ευρώ και το :squid: Family Tree 10 επίσης (Μου έφυγε το απωθημένο). Τον άλλο μήνα θα πάρω και το LiveBox. Όλα τα albums πριν το Medulla τα βρήκα 8 και σε λίγους μήνες θα τελειώσω και τα LP singles απ' το :album10: Volta (3 σετάκια μου μείνανε ακόμα). Στο μόνο που παραπονιέμαι είναι τα singles. Εμείς οι "νέοι" είναι δύσκολο να τα συλλέξουμε όλα. Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει κάποιο set σε οποιοδήποτε format για τα singles; Αν δεν κάνω λάθος του χρόνου ή του παραχρόνου θα ετοιμάσει κάποιο :album7: Greatest Hits. Οπότε βρίσκω καλή δικαιολογία να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο.
Iδέες/προτάσεις/απόψεις... :blackduck:
Haralampos
[debut]

Postby Haralampos » Fri Apr 17, 2015 5:42 am

Καλώς όρισες Θανάση! Πολύ σκούρα τα πράγματα για Ελλάδα, την τελευταία φορά είχε εκφράσει δυσαρέσκεια με την οργάνωση, δεν ξέρω τι αναμνήσεις της έχουμε αφήσει. Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια μένω Αγγλία, οπότε ελπίζω να τη δω ξανά τουλάχιστον σε αυτά τα εδάφη σε συναυλία δική της κι όχι φεστιβάλ. Δεν μπορώ να φανταστώ το Vulnicura σε open air festival.
Καλώς όρισες κι από 'δω Θανάση! :hyper: (Τα είπαμε prive)

Γεια σου Νίκο! Από όσο θυμάμαι είχε δηλώσει ότι ήμασταν ένα από τα πιο ζεστά κοινά και ότι πραγματικά το διασκέδασε και η ίδια και ανυπομονεί να μας ξανά 'ρθει (Να λέμε και τα καλά). :P
Δεν ήξερα για την δυσαρέσκιά για την οργάνωση αλλά μου φαίνεται λογικό στην Ελλάδα και λυπάμαι μαζί. Πιστεύω πως ειδικά σ' αυτό το άλμπουμ θα ήταν πολύ cool να έκανε live σε ανοιχτό χώρο με βάση του θέματος. Θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ δημιουργικό και να είχε ωραίο θέαμα μαζί, δε ξέρω... Τεχνικά όμως θα ήταν δύσκολο. :?
Α! Δεν ήξερα ότι ζεις στην Αγγλία! :P

Ποιος έχει πάει στην προηγούμενη περιοδεία; Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό...
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Fri Apr 17, 2015 2:11 pm

Καλημέρα σας!
Νομίζω ότι το σημαντικό ειναι να έχεις τη μουσική σε οποιαδήποτε μορφή και να μπορεις να την απολαμβάνεις! Τωρα αν μπεις στη διαδικασία της συλλογής ειδικά στην περίπτωση της Bjork τα πράγματα γίνονται δύσκολα... Οπότε εξαρτάται από τι πραγματικά σε ευχαριστεί για το που θα κινηθείς! Οι εκδόσεις ειναι πολλές αλλά ευτυχώς υπάρχει το Ίντερνετ τωρα και τα βρίσκεις πιο εύκολα. Τα singles ειναι ωραία ειδικά αν σου αρέσουν τα remixes και περιέχουν πολλά b-sides. Τωρα για συλλογή με τα singles, ειναι τόσα πολλά που μου φαίνεται δύσκολο.
Καλυτερα να τα παίρνεις σιγά σιγά και να έχεις και τα διαφορετικά εξώφυλλα! Εγω προτιμώ τα βινύλια και αυτα μαζεύω. Τα χρωματιστά τα πήρα όχι για να τα παίζω, αλλα γιατί ειναι τόσο ωραία να τα βλέπεις!
Όσον αφορά την προηγούμενη tour παρόλο που είχα εισιτήρια για το Παρίσι και το Λονδίνο για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερα να ειμαι εκει... Αν είχε βγει το vulnicura εκείνη την εποχή θα είχα ταυτιστεί απόλυτα :-)
Φέτος όμως θελω πολύ να τη δω σε κάποιο ωραίο κλειστό θέατρο κατα προτίμηση.
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Sun Apr 19, 2015 9:03 am

Κι εγώ ξεκίνησα σαν συλλέκτης περίπου την εποχή του Vespertine, και τότε ήταν αρκετά εύκολο να βρεις cd singles από το OLI. Βινύλια δεν έπαιρνα, μιας και δεν είχαν αρχίσει δελεαστικές κυκλοφορίες ακόμα. Ακόμα και σήμερα έχω μόνο μερικά βινύλια από :album10: και το λευκό :album6: Όσο για τo Singles boxset που είχε κυκλοφορήσει την εποχή του :album8: δεν το κόβω να ξαναβγαίνει. Όταν βγήκε δεν μπορούσα με τίποτα να δικαιολογήσω το κόστος (όντας φοιτητής), και αργότερα που τους έστειλα email είπαν ότι κάποια στιγμή θα το ξανακυκλοφορήσουν, κάτι που δεν έγινε. Δεδομένου ότι πλέον τα singles έχουν ξεφύγει σε αριθμό (και δεν περιορίζονται μόνο σε cd) το κόβω ακόμα πιο δύσκολο να κυκλοφορήσει ξανά μια τέτοια συλλογή, τουλάχιστον περιέχοντας τις αυθεντικές εκδόσεις.

Για την προηγούμενη περιοδεία κι εγώ είχα εισιτήρια για Manchester αλλά δεν τα κατάφερα με τη δουλειά κι έπρεπε να ακυρώσω. Τί ήθελες να ρωτήσεις Χαράλαμπε, έχω γνωστούς που πήγαν.
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sun Apr 19, 2015 12:57 pm

Νίκο, αυτό το box με τα singles παραδόξως δεν το ξερω... Μπορείς να στείλεις link αν υπάρχει κάπου ή να μου πεις τι περιείχε;
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Sun Apr 19, 2015 4:45 pm

Νίκο, αυτό το box με τα singles παραδόξως δεν το ξερω... Μπορείς να στείλεις link αν υπάρχει κάπου ή να μου πεις τι περιείχε;
το 2004-αρχές 2005 είχαν κυκλοφορήσει μέσω του OLI μια συλλογή με όλα τα μέχρι τότε singles της :logo: αλλά για Ελλάδα η τιμή έφτανε τα 200 ευρώ με μεταφορικά και δεν το είχα πάρει, κι από τότε το μετανιώνω. Από το email που μου είχαν στείλει τότε:
The complete Bjork singles collection

An unparalleled opportunity to possess every original commercial U.K single release by Björk - before they are deleted from the catalogue and reformatted. Hurry Hurry! We adjure you (that means 'warmly encourage') to take advantage of this fantastic offer which:

Allows you to make HUGE SAVINGS on the market cost of buying them individually;

Fills in those shameful gaps in your Björk collection! No longer be ashamed when people come to call and notice, sniggering, that you don't have Cocoon CD2;

Offers you, 443TP7CDP - the promo CD of “Oceania” with the Medulla album version and the radio mix featuring Kelis - even if you have been quick off the blocks and stayed alert to every masterful variation in her marketplace oeuvre this has NEVER BEFORE BEEN COMMERCIALLY AVAILABLE!

MAKING A TOTAL OF 49 CD's and 7 DVDs- the complete Björk singles portfolio! What a sonic banquet!

Not 204… not 205... but 206 tracks (audio and visual)!

Please note the "Play Dead" single is not included with this collection as it was not an official Bjork single - it was a release associated with the David Arnold "Young Americans" soundtrack project released on Universal.

Finally three of the DVD's included with this collection are PAL only and will not play on NTSC machines. This is becasue they are from the original pressing and we did not make any NTSC DVD's at the time. The DVD's that are PAL only are Pagan Poetry, All Is Full Of Love and Hidden Place. All of these videos can be found on the Greatest hits DVD.
τους έχω στείλει email από τότε και υποτίθεται ότι θα ξαναήταν διαθέσιμο προσεχώς, αλλά ποτέ δεν το ξαναείδα στο store μετά την αρχική εμφάνισή του
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sun Apr 19, 2015 8:54 pm

Wow! Εκείνη την εποχή δεν πολυαγόραζα και μου ξέφυγε... Ήταν φοβερή ευκαιρία να τα πάρει κανείς μαζεμένα! Γιατί ξεχωριστά τα ταχυδρομικά πολλαπλασιάζονται. Και δεν νομίζω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο... Κάπου διάβασα ότι έχασαν πολύ από το στοκ τους σε κάποια πυρκαγια...
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Sun Apr 19, 2015 10:31 pm

Wow! Εκείνη την εποχή δεν πολυαγόραζα και μου ξέφυγε... Ήταν φοβερή ευκαιρία να τα πάρει κανείς μαζεμένα! Γιατί ξεχωριστά τα ταχυδρομικά πολλαπλασιάζονται. Και δεν νομίζω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο... Κάπου διάβασα ότι έχασαν πολύ από το στοκ τους σε κάποια πυρκαγια...
ισχύει! εγώ την είχα πατήσει γιατί ακουγόταν ότι θα έβγαζαν ένα boxset με όλα τα cd1 από τα σετ των singles, οπότε μέχρι τότε αγόραζα μόνο τα cd2 περιμένοντας το σετ. Όταν βγήκε και είχα ήδη σχεδόν τα μισά, δεν μπορούσα να δώσω τόσα χρήματα (νομίζω σαν φοιτητής τόσο ήταν το ενοίκιό μου), οπότε το άφησα. Ακόμα και σήμερα δεν έχω καταφέρει να συμπληρώσω τη συλλογή μου. :(
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sun Apr 19, 2015 10:40 pm

Ατυχές πράγματι! Εγω τωρα ξεκίνησα να παίρνω τα singles που δεν έχουν κυκλοφορήσει σε βινύλιο και ψάχνω μήπως τα βρω σχετικά μαζεμένα από κανένα πωλητή στο discogs. Αλλά ατυχώς πέτυχα κάποιον που μου ζητούσε 60 δολάρια ταχυδρομικά για 6 cd!
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Sun Apr 19, 2015 10:53 pm

το OLI παλιά που τα έπαιρνα 4-5 τη φορά συνέφερε, αλλά πλέον δεν έχει τα περισσότερα. Εbay και μαγαζιά με μεταχειρισμένα στο μοναστηράκι. Ο Ζαχαρίας όταν ήμουν Αθήνα έφερνε μέχρι και bootlegs.
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Mon Apr 20, 2015 8:15 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο... Ο Ζαχαρίας συνήθως τα έχει σε λίγο χάλια κατάσταση αλλά θα κοιτάξω... Τελικά το πήρα το κουτί με τις λιθογραφίες. Είχε πέσει λίγο η τιμή του τη δεύτερη φορά που πήγα. Και είναι πολύ ωραίο, όχι κάτι απαραίτητο φυσικά αλλά πολύ όμορφο!
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Tue Apr 21, 2015 8:31 am

Νομίζω ότι το σημαντικό ειναι να έχεις τη μουσική σε οποιαδήποτε μορφή και να μπορεις να την απολαμβάνεις!
Εγώ προτιμώ τα CD, να τα αντιγράφω στο iTunes βάζοντας το εξώφυλλο και χαζεύοντας όλη την συλλογή. Όλα μ' αρέσουν αλλά σκέφτομαι τι χρειάζομαι και τι extra μπορεί να μου δώσει κάτι (εκτός του να μείνει στο ράφι και να κιτρινίζει με τα χρόνια). :P
Όσο για τo Singles boxset που είχε κυκλοφορήσει την εποχή του :album8: δεν το κόβω να ξαναβγαίνει.
Είμαι αρκετά σίγουρος πως ποτέ δεν κυκλοφόρησε αυτό. Αλλά ήταν η μοναδική φορά που ήταν τόσο κοντά να υλοποιηθεί με ημερομηνία (μήνα) κυκλοφορίας. :P
Για την προηγούμενη περιοδεία κι εγώ είχα εισιτήρια για Manchester αλλά δεν τα κατάφερα με τη δουλειά κι έπρεπε να ακυρώσω. Τί ήθελες να ρωτήσεις Χαράλαμπε, έχω γνωστούς που πήγαν.
Απλά έχω διαβάσει ότι ήταν εκτός ρυθμού στα live. Is it true? (Αν και όντως είναι δύσκολο για όλους μας, γιατί ακολουθεί έναν ποιοτικό οίστρο όταν τραγουδάει ειδικά στα κουπλέ)
Ο Ζαχαρίας όταν ήμουν Αθήνα έφερνε μέχρι και bootlegs.
Τίποτα δε φέρνει πια, πάω κάθε μήνα και φεύγω με ένα ύφος απογοήτευσης! D:
Ο Ζαχαρίας συνήθως τα έχει σε λίγο χάλια κατάσταση αλλά θα κοιτάξω...
Έχω πάρει πολλά CD από άλλους καλλιτέχνες (γιατί Björk σπάνια...) σφραγισμένα σε τέλεια κατάσταση. :hyper:
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Tue Apr 21, 2015 10:11 pm

Χαράλαμπε βολικά τα cd και το itunes αλλά ο ήχος του βινυλίου σε ένα καλό σύστημα δεν συγκρίνεται! Ούτε πόσο πιο ωραίο είναι το artwork στα μεγάλα εξώφυλλα...
Δεν υπάρχει όμως σωστό ή λάθος σε ότι ευχαριστεί τον καθένα :)
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Wed Apr 22, 2015 7:02 am

Ναι όντως, έχω πικάπ και ο ήχος από τα βινύλια είναι απόλαυση! :love: Ακούς λεπτομέρειες που δεν μπορείς να διακρίνεις στο CD (Εκεί είναι, αλλά καταχωνιασμένες μέσα στο μπάσο). :P

Έχω παρατηρήσει πως τα παλιά singles δε τα έχουν βάλει στο ελληνικό iTunes. Προσωπικά θα με βόλευε έστω και έτσι.
Αν δεν υπήρχαν CD1 & CD2 κλπ θα ήταν πιο εύκολο και φτηνό να βγει μια συλλογή έστω σε Volumes. :P
Ένα άλλο format για να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα είναι το USB. Τουλάχιστον θα είναι κάτι υλικό.
Haralampos
[debut]

Postby nikos » Wed Apr 22, 2015 8:06 pm

Το boxset είχε κυκλοφορήσει, αρκετά άτομα στο forum το είχαν σχολιάσει τότε. Το πιο πιθανό είναι στο παλιό φόρουμ μέσω internet archives να βρεις και φωτογραφίες στο αντίστοιχο thread.

όσο για τα live, βάσει των bootlegs υπήρχαν καλές και κακές βραδιές, αλλά νομίζω ότι κατά γενική ομολογία από ποιότητα φωνής οι χειρότερες συναυλίες έγιναν κατά την περίοδο του volta λόγω ασθένειας.
nikos
[telegram]

Postby Haralampos » Wed Apr 22, 2015 9:24 pm

Το boxset είχε κυκλοφορήσει, αρκετά άτομα στο forum το είχαν σχολιάσει τότε. Το πιο πιθανό είναι στο παλιό φόρουμ μέσω internet archives να βρεις και φωτογραφίες στο αντίστοιχο thread.
Βρήκα αυτό προς το παρόν:
https://web.archive.org/web/20040501011 ... .bjork.com
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Wed Apr 22, 2015 10:09 pm

Τι ωραίο που ήταν το παλιό site!
Thanasis
[homogenic]

Postby Thanasis » Wed Apr 22, 2015 10:30 pm

όσο για τα live, βάσει των bootlegs υπήρχαν καλές και κακές βραδιές, αλλά νομίζω ότι κατά γενική ομολογία από ποιότητα φωνής οι χειρότερες συναυλίες έγιναν κατά την περίοδο του volta λόγω ασθένειας.
Λογικό! Ήταν που ήταν ο δίσκος αδύναμος υπήρχε και ο πολύποδας... Ευτυχώς υπήρχαν τα πνευστά που εμένα μου άρεσαν πολύ
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Thu Apr 23, 2015 9:49 am

Νίκο να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω αν μπορούσες να τα πάρεις όλα μαζί και να σου έρθουν σε χαρτόνι... Αλλά βλέπω πως υπήρχαν όλα ξεχοριστά στο shop οπότε δεν έχεις άδικο. :)
Εγώ εννοώ box set με νέο design κλπ. :naughty:

Όντως το site τότε ήταν πολύ μπροστά με πολλές πληροφορίες! <3
Ο Mod λέει ότι το νέο site θα είναι πιο εύχρηστο (Τον ρώτησα) :P
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Sat Apr 25, 2015 3:03 pm

Καλό Σαββατοκύριακο! Είναι η ιδέα μου ότι οι περισσότεροι στο φόρουμ είναι ή το παίζουν λίγο snob? Φανταζόμουν ότι θα ήταν πιο φιλικό το κλίμα....
Thanasis
[homogenic]

Postby nikos » Sat Apr 25, 2015 6:17 pm

Νίκο να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω αν μπορούσες να τα πάρεις όλα μαζί και να σου έρθουν σε χαρτόνι...
Δε νομίζω ότι έφτιαξαν ποτέ ειδικό boxset, απ'όσο θυμάμαι τα έστελναν σε απλό κουτί τυλιγμένα σε ζελατίνα. Τι να πω, λες να το είχε φτιάξει κανένας μόνος του και τελικά να μην το στείλαν ποτέ και τσάμπα στενοχωριόμουν τόσα χρόνια;
Καλό Σαββατοκύριακο! Είναι η ιδέα μου ότι οι περισσότεροι στο φόρουμ είναι ή το παίζουν λίγο snob? Φανταζόμουν ότι θα ήταν πιο φιλικό το κλίμα....
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους παλιότερους έχουν σταματήσει να ποστάρουν επειδή όπως λες αρκετοί νομίζουν ότι η Bjork είναι ιδιοκτησία τους και κατέχουν τα πάντα σχετικά με τη ζωή και την καριέρα της, και φυσικά η άποψη τους πρέπει να υπερισχύει πάντοτε. Είναι κι ένας από τους λόγους που μετά από τόσο καιρό που δεν έμπαινα κι εγώ, αποφάσισα να ξαναρχίσω το θέμα αυτό, μπας και πετύχω ακομπλεξάριστους Έλληνες σαν κι εσάς να κάνουμε κουβέντα χωρίς τα δράματα του υπόλοιπου φόρουμ. Κρίμα γιατί στην περίοδο του :album7: στο παλιό το φόρουμ, υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα στα Ελληνικά, και πολύς κόσμος από το :album8: και μετά εξαφανίστηκε.
nikos
[telegram]

Postby Thanasis » Sat Apr 25, 2015 9:47 pm

Ακριβώς αυτό νιώθω κι εγώ... Βγήκε και το Volta μετά... Στην αρχή ειδικά δεν μου άρεσε καθόλου. Πραγματικά αυτό που χάρηκα με το Vulnicura είναι ότι ένιωσα να την ίδια συγκίνηση που είχα νιώσει με το Vespertine. Έχω ξαναενθουσιαστεί. Κι επειδή δεν μου συμβαίνει συχνά πλέον χαίρομαι σαν έφηβος
Thanasis
[homogenic]

Postby martin » Sun May 10, 2015 11:07 am

hello

sorry, I do not speak greek myself therefore I kindly ask you for your help. Is this the correct translation/wording/letters?

English:
Lord
Jesus Christ
Son of god
Have mercy upon me

Greek:
κύριε
Ιησού Χριστε
Υιε του θεού
Ελέησον με

Thanks a lot! :duck: :hyper: :blackduck:
martin
[dr9]

Postby nikos » Sun May 10, 2015 3:59 pm

hello

sorry, I do not speak greek myself therefore I kindly ask you for your help. Is this the correct translation/wording/letters?

English:
Lord
Jesus Christ
Son of god
Have mercy upon me

Greek:
κύριε
Ιησού Χριστε
Υιε του θεού
Ελέησον με

Κύριε
Ιησού Χριστέ
Υιέ του θεού
Ελέησον με

that is correct. is that for the Prayer of the Heart translation?
nikos
[telegram]

Postby martin » Sun May 10, 2015 4:05 pm

hello

English:
Lord
Jesus Christ
Son of god
Have mercy upon me

Greek:
κύριε
Ιησού Χριστε
Υιε του θεού
Ελέησον με

Κύριε
Ιησού Χριστέ
Υιέ του θεού
Ελέησον με

that is correct. is that for the Prayer of the Heart translation?
yes, I want to put together a file of (all) lyrics apart from the solo albums... still struggling with the coptic verse of "Prayer of the heart"... can't seem to find that anywhere... anyone got an idea where I could find the Κύριε Ελέησον in coptic language??? :shifty:
martin
[dr9]

Postby nikos » Sun May 10, 2015 4:38 pm

yes, I want to put together a file of (all) lyrics apart from the solo albums... still struggling with the coptic verse of "Prayer of the heart"... can't seem to find that anywhere... anyone got an idea where I could find the Κύριε Ελέησον in coptic language??? :shifty:
that sounds like a good idea. The name of the prayer is 'Jesus Prayer'. maybe this could help you

http://tasbeha.org/community/discussion ... -in-coptic
nikos
[telegram]

Postby martin » Mon May 11, 2015 6:30 am

that sounds like a good idea. The name of the prayer is 'Jesus Prayer'. maybe this could help you

http://tasbeha.org/community/discussion ... -in-coptic
wow, thanks! that helped a lot!!!
martin
[dr9]

Postby Haralampos » Mon Feb 01, 2016 2:48 pm

Κάπου διάβασα εδώ ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο (commercially) το Vulnicura live, ισχύει; :/
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Mon Feb 01, 2016 6:34 pm

Κάπου διάβασα εδώ ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο (commercially) το Vulnicura live, ισχύει; :/
τι εννοείς commercially? πιο ευρεία κυκλοφορία από τη limited του rough trade?
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Mon Feb 08, 2016 5:02 am

τι εννοείς commercially? πιο ευρεία κυκλοφορία από τη limited του rough trade?
ναι, νομίζω πιο συγκεκριμένα δε λέγεται. :P
Αν δε κάνω λάθος με online παραγγελία δεν γίνεται η limited/exclusive του rough trade; ή λάθος έχω καταλάβει;
Haralampos
[debut]

Postby Thanasis » Mon Feb 08, 2016 5:21 am

Μάλλον λάθος κατάλαβες! Η έκδοση αυτη ήταν αποκλειστική για τη rough trade , αλλά εκτός από τις on line προπαραγγελίες υπήρχε προς πώληση κανονικά στα καταστήματα τους στο Λονδίνο και τη νεα Υόρκη! Βεβαια κατι είχε αναφερθεί εδω και για νεα έκδοση μη limited... Θα δουμε
Thanasis
[homogenic]

Postby Haralampos » Mon Feb 08, 2016 11:54 am

Μάλλον λάθος κατάλαβες! Η έκδοση αυτη ήταν αποκλειστική για τη rough trade , αλλά εκτός από τις on line προπαραγγελίες υπήρχε προς πώληση κανονικά στα καταστήματα τους στο Λονδίνο και τη νεα Υόρκη! Βεβαια κατι είχε αναφερθεί εδω και για νεα έκδοση μη limited... Θα δουμε
ok, ευχαριστώ! :)
Haralampos
[debut]

x Users browsing this forum: No registered users